FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 3. do ponedjeljka 5. ožujka

ZAGREB, 2. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 3. do ponedjeljka 5. ožujka.

SUBOTA, 3. ožujka

-----------------

KAIRO - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan, zajednički izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, trebao bi se sastati s glavnim tajnikom Arapske lige Nabilom Elarabijem u Kairu.

GROSSETO - U toskanskom gradu Grossetu održat će se prvo ročište na suđenju optuženima za tragediju kruzera Costa Concordia 13. siječnja kod otoka Giglio u kojoj su 32 osobe poginule ili nestale. Na sudu se trebaju pojaviti neki od devet zaposlenika kompanije Costa protiv kojih su podignute optužnice, ali ne i kapetan Francesco Schettino koji je u kućnome pritvoru i prema riječima njegovih branitelja, zabrinut je za svoju sigurnost. Optužnica za ubojstvo iz nehaja, brodolom i propuste u suradnji s lučkim vlastima podignuta je protiv trojice čelnih ljudi kompanije, među kojima su Manfred Ursprunger, izvršni potpredsjednik i Roberto Ferrarini, voditelj odjela za hitna stanja. Optuženo je još pet članova posade, među kojima drugi časnik Ciro Ambrosio.

NEDJELJA, 4. ožujka

-------------------

MOSKVA - Predsjednički izbori na kojima se očekuje pobjeda ruskog premijera Vladimira Putina. Prema posljednjim ispitivanja javnog mišljenja, Putin će dobiti gotovo 60 posto glasova i pobijedit će u prvom krugu. Njegovi protivnici na izborima su Genadij Zjuganov iz Komunističke partije, Sergej Mironov iz Pravedne Rusije, Vladimir Žirinovski iz Liberalne demokratske stranke Rusije i neovisni kandidat Mihail Prohorov.

WASHINGTON - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu doputovat će u posjet SAD-u (do 6. ožujka).

PONEDJELJAK, 5. ožujka

----------------------

ZAGREB - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Urijem Rosenthalom, koji će boraviti u službenom posjetu Hrvatskoj. Tijekom posjeta Rosenthal će se sastati i s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.

DEN HAAG - Pred Haaškim sudom će, nakon nešto više od četiri godine suđenja, započeti završne riječi u postupku protiv vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja kojemu se u Haagu sudi za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama sastat će se s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

BRUXELLES - Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen održat će konferenciju za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙