FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 19. osječki proljetni sajam poljoprivrede i prehrane

OSIJEK, 2. ožujka 2012. (Hina) - Na osječkom sajamskom prostoru Pampas danas je otvoren 19. osječki proljetni sajam poljoprivrede i prehrane na kojem do 4. ožujka sudjeluje 173 izlagača iz Hrvatske i BiH-a, najviše iz Tuzlanskog kantona.

Otvarajući sajam osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je zadovoljstvo što se broj izlagača iz godine u godinu povećava te što se osim mehanizacije, opreme i materijala za poljoprivredu na sajmu susreću gospodarstvenici ne samo iz Slavonije i Hrvatske nego iz susjednih regija.

Dodao je kako je strateško opredjeljenje Osječko-baranjske županije vezano upravo za poljoprivredu i prerađivačku industriju te da očekuje da će se konačno i država aktivno uključiti u pomoć vezano za razvoj tih djelatnosti. Pri tome je naglasio kako je važno što prije donijeti strategiju razvoja poljoprivrede.

Istaknuo je kako su poljoprivrednim proizvođačima važni poticaji koje treba osigurati država, ali da je isto tako činjenica da je u proteklom razdoblju bilo zloupotrebe poticaja, što nalaže kontrolu države.

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević rekao je kako je suradnja Osječko-baranjske županije i Tuzlanskog kantona izuzetno kvalitetna, o čemu svjedoči i velik broj tvrtki koji sudjeluju na Osječkom proljetnom sajmu.

Pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner Kuterovac istaknula je kako to ministarstvo uz strategiju razvoja poljoprivrede radi i na donošenju strategije prerađivačke industrije. Cilj je osigurati konkurentnost domaće proizvodnje za što je država osigurala i sredstva u proračunu, kazala je.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je značaj osnivanja burze poljoprivrednih roba te razvoja prerađivačke industrije upravo na prostoru Slavonije i Baranje.

Na sajmu se održava i niz popratnih manifestacija, stručnih predavanja, okruglih stolova, a posjetiteljima se nudi bogata gastro ponuda autohtonih proizvoda.

Osječki proljetni sajam poljoprivrede i prehrane održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙