FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 2. ožujka

ZAGREB, 1. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 2. ožujka:

ZAGREB - Svečanom ispraćaju 19. hrvatskog kontingenta u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu nazočit će ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Lovrić u 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane u vojarni Pleso (14 sati, vojarna Pleso. Predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 13,30 sati).

ZAGREB - Ministar obrane Ante Kotromanović i 20-ak hrvatskih proizvođača vojne opreme (odjeće i obuće) potpisat će u MORH-u ugovore o nabavi vojne opreme u ukupnoj vrijednosti od približno 32,5 milijuna kuna. Ugovor s MORH-om potpisat će predstavnici Zajednice ponuditelja odjeće (13 tvrtki - Kroko–International, Čateks, Hemco, Krojostil, Odjeća, 1. maj, Šešir, Uriho, Štefičar, Vis Konfekcija, V&V, Pro-Prom-Zagreb, DES) Zajednice ponuditelja obuće (4 tvrtke - Borovo, Jelen, Inkop, Obuća Viko), te još predstavnici tvrtki Jadran, Galeb i Orljava. Po završetku potpisivanja ugovora predviđene su izjave za predstavnike medija (11 sati, administrativno sjedište MORH-a, Sarajevska cesta 7, objekt br. 15. Predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 10,45 sati).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se svečana dodjela ugovora o studentskim stipendijama Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu. Studentima će ugovore o stipendijama uručiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Za akademsku 2011./2012. godinu Nacionalna Zaklada dodijelila je 408 stipendija (10 sati, prostorije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

PULA - U Tehnomont brodogradilištu Pula d.o.o. održat će se svečano porinuće policijskog plovila "Marino Jakominić", u nazočnosti ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i drugih dužnosnika Ministarstva unutarnjih poslova, župana istarskog Ivana Jakovčića, saborskih zastupnika te članova obitelji poginulog Marina Jakominića (11 sati).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu trebali bi svjedočiti bivši ministar financija Ivan Šuker i bivši direktor austrijske Hypo banke Wolfgang Kulteter. Zbog mogućnosti da se Kulterer ne pojavi na zagrebačkom Županijskom sudu, kao i sredinom prosinca prošle godine, obrana je zatražila da se pročita zapisnik njegova ranijeg ispitivanja (9,30 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

ZAGREB - Predstavljanje Unije euro-mediteranskih sveučilišta EMUNI na Sveučilištu u Zagrebu. To je nastavak inicijative koja je pokrenuta prošle godine potpisivanjem sporazuma o razumijevanju i pokretanju projekta MESEURO u Dubrovniku. Potpisanim sporazumom između Sveučilišta u Zagrebu i Unije euro-mediteranskih sveučilišta EMUNI inicirana je zajednička priprema konkretnih projekata vezanih uz umrežavanje mladih znanstvenika, poduzetnika, diplomata i studenata kroz specijalističke poslijediplomske i postdoktorske seminare, tečajeve, radionice i konferencije koji će se održavati u Dubrovniku.(10,30 sati, aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Hrvatski svjetski kongres (HSK) održat će konferenciju za novinare na kojoj će čelni ljudi HSK javnost upoznati sa zaključcima sastanka, o predstavljanju budućih programa HSK u povezivanju domovinske i izvandomovinske Hrvatske. Također će biti predstavljena knjiga "Povijest američkih Hrvata", urednika dr. I. Čizmića u nakladi HSK. Tom će prigodom biti uručena priznanja HSK zaslužnim pojedincima iz društveno-političkog života za povezivanje domovinske s izvandomovinskom Hrvatskom, te podupiranju projekata HSK. Također će javnosti biti objavljena imena novoizabranog predsjednika HSK, te glavnog tajnika (11 sati, velika dvorana Hrvatske matice iseljenika, Trg. S. Radića 3).

ZAGREB - 14. Međunarodni sajam – Dani ljepote 2012., otvorit će na Zagrebačkom velesajmu (ZV) u ime Grada Zagreba zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Međunarodni sajam kozmetike, pribora i opreme za salone - Dani ljepote održava se od 2. do 4. ožujka na ZV-u u paviljonima 7 i 7a gdje će izlagati 125 izlagača iz devet zemalja (11 sati, Zagrebački velesajam, paviljon 7, Avenija Dubrovnik 15).

VINKOVCI - Festival dokumentarnog rock filma DORF održat će se ove godine u Vinkovcima od 2. do 4. ožujka i u Rijeci od 15. do 18. ožujka. Na Festivalu će biti prikazan 41 film u tri kategorije, regionalnoj konkurenciji, međunarodnoj konkurenciji te izvan konkurencije u programu "Tajna povijest rocka". Vinkovački dio festivala započet će premijernim prikazivanjem filma "Crossovers", snimljenog prošlog ljeta na radionici u okviru Festivala europskog filma Palić (20 sati, Gradsko kazalište Joze Ivakića, Hrvatskih žrtava 2).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙