FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belišće: novi predsjednik Uprave Franz-Michael Hohensinn

ZAGREB, 1. ožujka 2012. (Hina) - Novi predsjednik Uprave tvrtke Belišće od danas je Franz-Michael Hohensinn, a članovi Uprave Ana Soldo i Dražan Malešević, objavili su iz Belišća putem Zagrebačke burze.

Generalnom direktoru Belišća Vladi Jerbiću i njegovom zamjeniku Jandri Romiću jučer, 29. veljače, istekao je mandat te je Nadzorni odbor, sukladno Statutu, imenovao novu Upravu Belišća.

Iz Belišća su ujedno izvijestili i da su tri člana Nadzornog odbora, Ivan Tarnaj, Scipio Oudkerk i Ivica Vrbetić podnijeli ostavke s danom upisa statuta tvrtke, koji je usvojen na glavnoj skupštini održanoj 7. veljače ove godine, u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku.

Nakon tih ostavki, Nadzorni odbor ima pet članova, a što je u sukladnosti sa statutom tvrtke, navode iz Belišća d.d.

Taj je proizvođač ambalažnog papira i ambalaže u većinskom vlasništvu austrijskog Duropacka koji drži 95,73 posto dionica.

Po podacima iz financijskog izvješća tvrtke, Belišće d.d. je 2011. ostvarilo neto dobit od 2,6 milijuna kuna, dok je 2010. završilo s gubitkom od 24,2 milijuna kuna.

Tvrtka je prošle godine ostvarila ukupne prihode od 827,1 milijun kuna, što je porast za 12,1 posto u odnosu na 2010. godinu, dok su ukupni rashodi rasli sporije, za 7 posto, na 822 milijuna kuna.

Grupa Belišće, koju uz matičnu kompanija Belišće d.d. čine Bilokalnik - IPA d.d. iz Koprivnice, Unijapapir d.d. Zagreb, Valkarton d.d. Logatec, Inos papir servis AD Beograd i Papir pet Novi Sad, prošlu je godinu završila s neto dobiti od 28,1 milijun kuna (dobit pripisana imateljima kapitala matice iznosi 24,2 milijuna kuna), dok je godinu ranije grupa imala oko 20 milijuna kuna gubitka.

Ukupni prihodi grupe Belišće u prošloj su godini iznosili 1,26 milijardi kuna, što je rast za 5,6 posto u odnosu na 2010. godinu, dok su ukupni rashodi porasli za jedan posto, na 1,23 milijarde kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙