FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U travnju dražba ostavštine Victora Hugoa

PARIZ, 1. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Gotovo 500 predmeta iz ostavštine francuskog romanopisca Victora Hugoa i njegovih nasljednika procijenjene vrijednosti oko milijun eura, bit će ponuđeno na dražbi u aukcijskoj kući Christie's u Parizu u povodu 210. obljetnice rođenja velikog francuskog pisca.

Bogatu zbirku iz Hugoove ostavštine na prodaju nude djeca njegova praunuka Jeana Hugoa (1894-1984).

Na dražbi će se u nedjelju 4. travnja uz knjige, slike, fotografije, namještaj, naći i pisma najbližim rođacima, među kojima i pismo zaručnici, kasnije supruzi Adele Foucher napisano oko 1820., čija se vrijednost procjenjuje između 3 i 5 tisuća eura.

Zainteresiranim kupcima bit će po prvi puta ponuđeno i 50 Hugoovih crteža. Ponuđena će biti i brojna djela nastala tijekom godina provedenih u izgnanstvu, a uključena je i slika nizozemske škole 16. stoljeća "Iskušenja svetoga Antuna", koja je visjela u prizemlju njegove kuće Hauteville na otoku Guernseyu te na 5 do 7 tisuća eura procijenjen "Ormar za rukopise" u kojemu je pisac čuvao svoje tekstove.

Najpoznatiji po romanima "Jadnici" (Les Miserables) i "Zvonar crkve Notre-Dame" (Notre-Dame de Paris), Victor Hugo (1802.-1885.) u svojim djelima dodiruje političke i socijalne probleme i umjetničke trendove vremena u kojemu je živio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙