FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Jovanović na završnici školskoga sportskog natjecanja

VARAŽDIN , 1. ožujka 2012. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović istaknuo je danas u Varaždinu, gdje je bio na završnici Kupa Međunarodnoga školskog športskog saveza u rukometu, da je školski sport iznimno važan i da to ministarstvo zato inzistira da se što više učenika bavi sportom te da iz te masovnosti u konačnici dobijemo vrhunske sportaše.

Riječ je o posljednjoj fazi kvalifikacijskog natjecanja, nakon kojeg će biti poznato tko će predstavljati Hrvatsku na Svjetskome školskom rukometnom prvenstvu koje će se od 14. do 22. travnja ove godine održati u Varaždinskoj županiji.

Ministar Jovanović pohvalio je organizaciju završnice kvalifikacijskog natjecanja u varaždinskoj dvorani Graberju ističući kako vjeruje da među sudionicima, mladim rukometašima i rukometašicama, ima budućih hrvatskih reprezentativaca.

Kroz sve razine natjecanja Kupa Međunarodnoga školskog športskog saveza prošlo je 47 ekipa mladića i 26 ekipa djevojaka, ukupno više od tisuću sudionika u dobi od 15 do 17 godina.

Nastup na završnici Kupa u Varaždinu izborile su rukometne ekipe djevojaka Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića iz Sinja, Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Đakova, Srednje škole "Dugo Selo" te Gimnazije "Čakovec", a u kategoriji mladića ekipe Srednje strukovne škole Blaža Jurjeva Trogiranina iz Trogira, Prve gimnazije iz Osijeka, Prve riječke hrvatske gimnazije te Športske gimnazije iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙