FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipatski predsjednički izbori 23. i 24. svibnja

KAIRO, 29. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Povijesni egipatski predsjednički izbori održat će se 23. i 24. svibnja, objavilo je u srijedu egipatsko državno izborno povjerenstvo.

Ako nijedan kandidat ne dobije dovoljan broj glasova za pobjedu u prvom krugu, drugi krug izbora između dva kandidata s najviše glasova održat će se 16. i 17. lipnja, a konačni rezulati će biti objavljeni 21. lipnja, rekao je novinarima čelnik povjerenstva Faruk Soltan.

Vojska, koja se sprema predati vlast civilima nakon prošlogodišnjeg svrgavanja Hosnija Mubraka, suočena je s uličnim prosvjedima i zahtjevima da vlast preda prije krajnjeg roka do kraja lipnja koji je sama postavila.

Povjerenstvo je objavilo da će 21-dnevna predizborna kampanja početi 30. travnja, a neki kandidati već obilaze zemlju, među kojima su bivši čelnik Arapske lige Amr Musa i bivši član Muslimanskog bratstva Abdel Moneim Abol Fotoh.

Ove predsjedničke izbore mnogi smatraju prvim pravim demokratskim natjecanjem za dužnost šefa države otkako je Egipat zbacivanjem kralja Faruka 1952. postao republikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙