FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na županijskoj skupštini o regionalnom parku Mrežnici, lažnoj diplomi, elektrifikaciji...

KARLOVAC, 29. veljače 2012. (Hina) - Karlovački dožupan Ivan Banjavčić (HSS) rekao je, odgovarajući na današnjoj sjednici Županijske skupštine vijećnici Mirjani Bašić (HNS) na pitanje zašto rijeka Mrežnica nije proglašena regionalnim parkom, da se MORH u prosincu prošle godine usprotivio prijedlogu Državnog zavoda za zaštitu prirode i Ministarstva kulture da regionalni park obuhvati i izvor Mrežnice, gdje je vojno vježbališe.

Kako je rekao Bašić, u protekle tri godine načinjena je studija o proglašenju rijeke Mrežnice regionalnim parkom, i to od izvora koji je na slunjskome vojnom vježbalištu do mosta u Belavićima, a to je vojni poligon i NATO-saveza, na kojem je, kako je rekao, "potrebna određena doza tajnosti". Pozvao je vijećnicu Bašić da dođe u županijske službe i preda svoje prijedloge "jer je sada i njezin HNS na vlasti".

Na pitanja nekoliko vijećnika o "skandalu" u vezi s pročelnicom ureda župana Bernardicom Topolnjak-Halapa (HSP) župan Ivan Vučić (HDZ) odgovorio je da je ona ovog mjeseca dobila otkaz zbog "nevjerodostojne" diplome na temelju koje se zaposlila te da je podnesen zahtjev odvjetništvu i policiji za daljnje postupke u tom slučaju.

Mislim da ćemo ubuduće provjeravati diplome na fakultetima koji su ih izdali, ali i one srednjoškolske, iako to nije naša zakonska obveza i propust. Bernardici Topolnjak-Halapa visoka stručna sprema bila je upisana i u radnu knjižicu pa smatram da bi diplomu svima trebalo provjeriti pri upisivanju u radnu knjižicu, rekao je Vučić.

Na pitanje Dušana Jerosimića (SDSS) o tome ima li planova o elektrifikaciji čak 25 naselja bez struje na područjima posebne državne skrbi u županiji, koja su imala struju od 60-ih godina prošlog stoljeća, župan je odgovorio da će od HEP-a zatražiti popis naselja bez struje i planove obnove. Pozvao je općine i gradove da županiju izvijeste o svojim potrebama.

Među deset točaka dnevnog reda prihvaćena su izvješća o radu župana, Regionalne energetske agencije i Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata te je dana suglasnost za imenovanja sudaca porotnika na Županijskome sudu i Općinskome sudu.

Nakon opsežnog izvješća o svim upravnim odjelima i protokolarnim i međunarodnim aktivnostima, župan Vučić rekao je kako je županija prošle godine osigurala normalno funkcioniranje proračunskih korisnika, a dio novca izdvojen je za gospodarstvo i poljoprivredu. Proračun u 2011. iznosio je 130,5 milijuna kuna, a plan za ovu godinu je 134,7 milijuna kuna.

Izvršna vlast svojim je djelovanjem osigurala provedbu zakonskih i statutarnih obveza te program rada Županijske skupštine, a sve su zakonom propisane dužnosti uspješno provedene, i to bez zaduživanja i prodaje vlastite imovine, zaključio je Vučić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙