FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Jakovina sastao se s Paulom Vandorenom

ZAGREB, 29. veljače 2012. (Hina) - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina razgovarao je danas sa šefom Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paulom Vandorenom o nizu važnih pitanja iz područja poljoprivrede koja je vrlo značajna u Hrvatskoj i EU, budući da je dio Zajedničke poljoprivredne politike, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Posebno se raspravljalo o bitnim pitanjima i razmišljanjima u kontekstu sadašnjih rasprava o reformi zajedničke poljoprivredne politike u EU.

Jakovina je predstavio i novi organizacijski ustroj i planove budućeg rada Ministarstva poljoprivrede uključujući i planove agencija na području poljoprivrede.

Predstavljene su i pripreme za pristupanje, posebno što se tiče pravnog okvira, akreditacije i sustava upravljanja za izravna plaćanja, zajedničkog uređenja tržišta te drugih radnji u najvažnijim segmentima poljoprivredne politike i ribarstva.

Također je prezentiran i plan akreditacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju.

Jakovina i Vanodren složili su se kako postoji potreba daljnje kontinuirane suradnje i razmjene bitnih informacija iz resora poljoprivrede s obzirom na vrlo skoro članstvo Hrvatske u EU.

Na kraju sastanka izmijenjene su kratke informacije o posjetu povjerenika za poljoprivredu EK Daciana Ciolosa Hrvatskoj, koja se planira početkom travnja ove godine, navodi se u priopćenju Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙