FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 29. veljače

ZAGREB, 29. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 29. veljače.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović održat će predavanje studentima Veleučilišta VERN na temu "Vanjska i obrambena politika Republike Hrvatske" (U 10 sati, Vern, Iblerov trg 10).

RIM - Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem sastat će se s Gianfrancom Finijem, predsjednikom Zastupničkog doma talijanskog parlamenta koji je 15. veljače većinom glasova prihvatio pristupni ugovor. Šprem je u utorak došao u Rim na poziv predsjednika Senata talijanskog parlamenta Renata Schifanija, gdje je nazočio sjednici Gornjeg doma parlamenta i ratifikaciji Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Italija se na taj način pridružila Slovačkoj, Bugarskoj i Mađarskoj koje su dosad odobrile pristupni ugovor. Predsjednik Gornjeg doma, odnosno Senata, Renato Schifani je naglasio da su ugovor željeli ratificirati što prije jer to smatraju važnim, a prema Hrvatskoj gaje prijateljstvo i bratske osjećaje.

ŽENEVA - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na 19. zasjedanju UN-ova Vijeća za ljudska prava. Održat će govor na Visokom segmentu Vijeća za ljudska prava, tematski vezan uz prioritete koje promiče Hrvatska u području ljudskih prava u svijetu. Na marginama zasjedanja ministrica Pusić sastat će se s Visokom povjerenicom UN-a za ljudska prava Navi Pillay, Visokim povjerenikom UN-a za izbjeglice Antoniom Guterresom i generalnim direktorom Ureda UN-a u Ženevi Kassymom-Jomartom Tokayevim.

BRUXELLES - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso sastat će se s grčkim premijerom Lukasom Papademosom.

BRUXELLES - Dan uoči summita Europske unije najavljeni su prosvjedi sindikata država članica zbog mjera štednje.

ATENA - Grčki sindikati javnog i privatnog sektora ADEDY i GSEE najavili su opći trosatni prekid rada od 11 do 14 sati po srednjoeuropskome vremenu, čime obilježavaju Dan akcije europskih sindikata. Za poslijepodne je na atenskome trgu Sintagmi najavljen i prosvjedni skup.

Dežurni:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙