FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bilić napustila sjednicu Skupštine Zagrebačkog holdinga

ZAGREB, 28. veljače 2012. (Hina) - Članica Skupštine Trgovačkog društva Zagrebačkog holdinga Danira Bilić napustila je danas sjednicu na kojoj se trebalo odlučivati o poskupljenju ZET-a i vodoopskrbe zato što se o tako važnim pitanjima odlučuje tijekom stanke za ručak zagrebačke Gradske skupštine.

O tome je izvijestila na konferenciji za novinare ističući kako se radi o njezinoj osobnoj odluci. Govoreći u ime Kluba HDZ-a Gradske skupštine, Bilić je ocijenila kako je neprihvatljivo i to što se predlaže povećanje cijena ZET-a i vodnih usluga bez detaljnih obrazloženja i analiza.

"ZET traži dubinsku analizu stanja i nije dovoljno samo reći da od 2008. do danas nije bilo poskupljenja. Također, nije dovoljno reći da poskupljenje vode treba uskaditi s novom uredbom. To nije dovoljno", smatra Bilić. Nedovoljnim smatra i navode da će prihodi ZET-a zbog poskupljenja biti povećani oko 100 milijuna kuna kada se to ne vidi u materijalima. "Sve se to svodi na nagađanja", rekla je.

Na novinarski upit znači li to da izlazi iz Skupštine Trgovačkog društva Zagrebačkog holdinga, Bilić je odgovorila da takvu odluku donosi Gradski odbor HDZ-a te je ponovila kako osobno ne želi da Skupština Zagrebačkog holdinga donosi važne odluke za građane tijekom stanke za ručak.

Objasnila je da ta skupština većinom glasova može dati suglasnost za poskupljenje, ali je za izbor članova Nadzornog odbora potrebna jednoglasna odluka. "Osobno ne bih otišla na Skupštinu holdinga pod takvim uvjetima, ali nisam željela zakočiti izbor novih članova Nadzornog odbora", rekla je Bilić.

Ocjenjujući kako je riječ o "ad hoc" odlukama, istaknula je kako ni oni koji ih predlažu nisu sigurni kakvi će biti njihovi učinci.

Podsjetila je kako je plan poslovanja Zagrebačkog holdinga za prošlu godinu donesen na temelju restrukturiranja i prihoda od prodaje stanova u naselju Sopnica-Jelkovec, što se nije ostvarilo. "Tako ni sada povećanje cijena ne znači i da će automatski doći do povećanja prihoda", istaknula je Bilić.

Predsjednica Kluba HDZ-a u Gradskoj skupštini Margareta Mađerić rekla je da se ta stranka oštro protivi povećanju cijena ZET-a i vodoopskrbe, ali i svih ostalih cijena komunalnih usluga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙