FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ingra o razlozima rasta cijene dionica

ZAGREB, 28. veljače 2012. (Hina) - Ingra provodi financijsko restrukturiranje i pregovara o novim poslovima u inozemstvu, objavila je danas Ingra u očitovanju na neprovjerene medijske napise u kojima se traže razlozi rasta cijene Ingrine dionice.

Ingra je već ranije objavljivala da je posljednjih godinu dana maksimalno usmjerena financijskom restrukturiranju i akviziciji novih poslova na inozemnim tržištima. Kao rezultat toga u tijeku su pregovori oko dobivanja novih poslova u inozemstvu za koje vjerujemo da će rezultirati zaključenjem ugovora, navodi se u očitovanju Ingre objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Dodaju da društvo razmatra nekoliko opcija refinanciranja koje će pridonijeti stabilizaciji poslovanja. Upozoravaju međutim da su te opcije tek u početnoj fazi stvaranja nekoliko idejnih rješenja.

"Neke od mogućih opcija oslanjale bi se na stabilni dugoročni novčani tijek od zakupnine Arene Zagreb. U ovom trenutku još uvijek nije postignut nikakav obvezujući sporazum glede bilo koje opcije, temeljem kojeg bi društvo moglo obavijestiti javnost", kaže se u Ingrinom odgovoru na medijska nagađanja o razlozima rasta cijene dionica.

Cijena Ingrine dionice na Zagrebačkoj burzi snažno raste zadnjih dana, prošli joj je tjedna cijena porasla za 69,77 posto, a rast je nastavljen i jučer kada je poskupjela za 32,9 posto, na 10,90 kuna, uz promet od 13,2 milijuna kuna.

Ingrinom dionicom i danas se intenzivno trguje na burzi, oko 11,30 sati, promet tom dionicom bio je oko 5,2 milijuna kuna, no cijena joj pala za oko 18 posto, na nešto više od 9 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙