FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 28. veljače

ZAGREB, 28. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 28. veljače:

RIJEKA - Rijeku i Primorsko-goransku županiju posjetit će ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, koja će održati radni sastanak s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i obnašateljem dužnosti župana Vidojem Vujićem na temu zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada. Na sastanku će biti i načelnik Općine Viškovo Goran Petrc te predstavnici Komunalnog društva "Čistoća" i Ekoplusa d.o.o. Izjave ministrice Holy i ostalih predviđene su u 11,30 u sjedištu županije (Adamićeva 10)

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj bi zastupnici, među ostalim, trebali odlučivati o prijedlogu zaključka o prihvaćanju sporazuma o načinu rješavanja javnog interesa između investitora Hoto grupe d.o.o. i grada Zagreba kojim se investitor odriče povrata 7,2 milijuna kuna, a grad korištenja dvaju polivalentnih dvorana u sklopu Centra "Cvjetni". Grad bi, prema sporazumu, dvorane trebao prestati smatrati javnim interesom i promijeniti im namjenu u poslovni prostor. Zastupnici će također odlučivati i o prijedlog odluke o naplati dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja Grada Zagreba (9 sati, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I).

ZAGREB - Javna rasprava o prijedlogu novog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju (10,30 sati, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112 c). Na javnoj raspravi biti će predstavljen prijedlog novog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju te iznijeta stajališta Centra za mirovne studije, GONG-a, Kuće ljudskih prava, Prava na grad te Zelene akcije o tom prijedlogu.

ZAGREB - Dodjela nagrada Hrvatskog arheološkog društva (13 sati, Matica hrvatske, Strossmayerov trg 4). Nagrada za doprinos u radu društva "Don Šime Ljubić" biti će dodijeljena Marku Menđušiću, a godišnja nagrada "Josip Brunšmid" Slavici Filipović. Talijan Guido Rosada biti će proglašen počasnim članom Hrvatskog arheološkog društva.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙