FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 28. veljače

ZAGREB, 27. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 28. veljače.

ŠIROKI BRIJEG/MOSTAR - Hrvatski premijer Zoran Milanović, koji boravi u službenom posjetu BiH, sastat će se u utorak u Širokom Brijegu s gospodarstvenicima i predstavnicima Zapadnohercegovačke županije i općine Široki Brijeg, a nakon sastanka hrvatski premijer dat će izjavu za medije. Također će posjetiti Mostar gdje će se sastati s predstavnicima Hercegovačko-neretvanske županije i grada Mostara, a na sveučilištu će govoriti o Hrvatskoj pred ulazak u Europsku uniju. Prije završetka posjeta Milanović će se u Mostaru sastati i s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora u hrvatskome generalnom konzulatu.

RIM - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem doputovat će u Rim gdje će nazočiti u utorak poslijepodne sjednici talijanskog Senata, gornjeg doma talijanskog parlamenta, na kojoj će se raspravljati i glasovati o ratifikaciji hrvatskog Ugovora o pristupanju Europskoj uniji. Šprem će također održati sastanak s predsjednikom Senata Renatom Schifanijem.

BRUXELLES - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na sastanku Vijeća za opće poslove Europske unije. Tijekom sastanka ministri će razmotriti nacrte zaključaka za predstojeći sastanak Europskog vijeća (1. i 2. ožujka), posvećen ekonomskim temama. U skladu sa zaključcima Europskog vijeća iz prosinca prošle godine Vijeće za opće poslove razmotrit će i zahtjev Srbije za stjecanjem statusa države kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji. Taj je zahtjev, prema riječima francuskog ministra vanjskih poslova Alaina Juppea u ponedjeljak u Bruxellesu dobio zeleno svjetlo. U utorak je predviđen i radni ručak ministara s predsjedavajućim Europskog vijeća Hermanom van Rompuyem.

ARIZONA/MICHIGAN - Republikanski predsjednički predizbori.

Dežurni:

Noć: Gordana Gojak

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙