FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cooper: Dijalog Priština-Beograd prekida se do srbijanskih izbora

PRIŠTINA, 27. veljače 2012. (Hina) - Dijalog između izaslanstava Kosova, koje vodi zamjenica premijera Edita Tahiri i Srbije, na čelu s Borislavom Stefanovićem, neće se nastaviti dok se ne održe parlamentarni izbori u Srbiji, izjavio je prištinski dnevnik "Zeri" od ponedjeljka izaslanik glavne povjerenice za vanjsku i sigurnosnu politiku EU Chaterine Ashton, britanski diplomat Rober Cooper, koji vodi ovaj dijalog pod okriljem EU.

Cooper je podsjetio da dijalog Priština-Beograd je bio prekinut i za vrijeme održavanja izbora na Kosovu.

Nakon što je u ožujku prošle godine pokrenut dijalog na relaciji Beograd-Priština, u posljednjem krugu trodnevnih razgovora u Bruxellesu, najduljem do sada, postignut je dogovor o predstavljanju Kosova na regionalnim međunarodnim skupovima te usuglašen tehnički protokol o provedbi sporazuma o integriranom upravljanju granicama odnosno, kako ih u Srbiji zovu, administrativnim prijelazima.

Po pisanju dnevnik "Zeri", taj sporazum otvorio je put i Kosovu i Srbiji prema europskim integracijama.

Parlamentarni izbori u Srbiji trebali bi, prema neslužbenim najavama, biti održani 6. svibnja. Očekuje se će izbori biti službeno raspisani početkom ožujka, kako je to zakonom predviđeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙