FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljaju se prosvjedi poljoprivrednika

OSIJEK/VUKOVAR/GOSPIĆ , 27. veljače 2012. (Hina) - Ratari Osječko-baranjske županije deseti dan prosvjeduju kao podrška mljekarima, ali i radi ostvarenja svojih zahtjeva, nezadovoljni poljoprivrednici s područja Vukovarsko-srijemske županije blokirali su u podne državnu cestu Babina Greda - Slavonski Šamac u Babinoj Gredi, a uz ostale mirni se prosvjed održava i u Lici na raskrižju cesta Senj - Brinje - Otočac u Žutoj Lokvi.

Tajnik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Stanko Zdravčević navodi da se prosvjedi ratara, koji su počeli prije deset dana u Osječko-baranjskoj županiji, održavaju na šest lokacija, između ostalih na čepinskoj obilaznici, đakovačkoj obilaznici te u Čemincu u Baranji.

"Ništa se nije promijenilo i dalje dajemo potporu mljekarima u njihovim opravdanim zahtjevima, ali u isto vrijeme ukazujemo da nismo odustali od svojih zahtjeva koji se odnose ne isplatu poticaja", rekao je Zdravčević.

Kada je riječ o ratarima taj dug iznosi oko 1,5 milijarde kuna, a ukupni dug, uključujući i za voćare i ribare i ostale, iznosi oko 2,8 milijardi kuna, ustvrdio je Zdravčević naglasivši kako ipak "vjeruje da se neće država igrati s obećanjima te da će im poticaji biti isplaćeni do 15. ožujka".

Nezadovoljni poljoprivrednici s područja Vukovarsko-srijemske županije blokirali su u podne državnu cestu Babina Greda - Slavonski Šamac u Savskoj ulici u Babinoj Gredi, potvrdili su iz vukovarsko-srijemske policije.

U Babinoj Gredi poljoprivrednici su sa 25 traktora do daljnjeg blokirali cestu. Pored toga punkta na području Vukovarsko-srijemske županije manji broj seljaka prosvjeduje i u Šarengradu uz cestu Vukovar - Ilok, no oni nisu blokirali odvijanje prometa na tom cestovnom pravcu.

Na raskrižju cesta Senj - Brinje - Otočac u Žutoj Lokvi u podne je nastavljen mirni prosvjed mljekara u organizaciji Udruge uzgajivača holstein goveda Ličko-senjske županije kojim se daje potpora mljekarima koji su u prosvjedima već 14-ti dan.

Prema riječima Ivice Matasića, predstavnika proizvođača mlijeka Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije i člana Skupštine Hrvatske poljoprivredne komore, danas je mljekarima došla pružiti potporu i skupina oko 70-80 poljoprivrednika i građana Like i oni će prosvjedovati sve dok se ne postignu dogovori.

(Hina) xvs/xzdra/xkprp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙