FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlamentarci iz BiH: Još bolja suradnja s Hrvatskom

SARAJEVO, 27. veljače 2012.(Hina) - Članovi vodstva Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su čestitali predsjedniku hrvatske vlade Zoranu Milanoviću uspješno okončanje postupka priključenja Hrvatske Europskoj uniji izrazivši nadu kako će to pomoći BiH na njezinu putu ka europskim integracijama, priopćeno je nakon susreta bosanskohercegovačkih parlamentaraca i hrvatskog premijera u ponedjeljak tijekom Milanovićeva službenog posjeta Sarajevu.

Kako se navodi u priopćenju objavljenom nakon sastanka održanog iza zatvorenih vrata, Milanović i njegovi sugovornici ocijenili su da je suradnja u duhu punog međusobnog uvažavanja u zajedničkom interesu dvije države koje dijeli jedna od najdužih granica u Europi.

Konstatirano je i to da skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju predstavlja dodatni poticaj za rješavanje postojećih otvorenih pitanja u odnosima između dviju zemalja.

Parlamentarci u obje zemlje pritom trebaju poticati izvršne vlasti u objema zemljama kako bi one ostvarile još intenzivniju međusobnu komunikaciju i time pridonijele daljem jačanju gospodarskih veza i promicanju komplementarnih prednosti koje posjeduje ovaj dio Europe, zaključak je sa susreta hrvatskog premijera s članovima vodstva Parlamenta BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙