FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 26. veljače 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog auto-kluba i vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Mjestimice mokrih ili samo vlažnih kolnika ima u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Gorskom kotaru i Dalmaciji, zbog na mahove jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila). Jak vjetar puše i na dionici autoceste A6 Rijela-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić.

Zbog prosvjeda je prekinut promet: Čavićevom ulicom u Zagrebu, D2 na Podravskoj magistrali u mjestima Kladare i Kloštar Podravski (relacija Đurđevac-Virovitica), D3 na obilaznici Čakovca kod rotora prema Nedelišću i skretanja prema Ivanovcu, D5 u Grubišnom Polju i Daruvaru, D28 u Sv.Ivanu Žabnom, Rovišću, Severinu i Velikom Grđevcu (relacija Vrbovec-Bjelovar-Veliki Zdenci), D41 u Bojnikovcu (relacija Vrbovec-Križevci), D43 u Velikim Sredicama u Bjelovaru, D51 u Ferovcu, te kod Nove Gradiške i skretanja prema Rešetarima (križanje D51-D313), D49 Slavonski Brod-Nova Gradiška, zbog čega je zatvoren čvor Lužani na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Promet je preusmjeren na čvorove Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad i ŽC u mjestu Berek. Naizmjence se vozi državnim cestama: D1 kod skretanja za Veliko Trgovišće, D2 u mjestima Virje i Poljanec, D7 na čepinskoj i đakovačkoj obilaznici te kod Velike Kopanice i D45 u Garešnici. Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku na sljedećim cestama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: D62 Ravča-Mali Prolog-Metković, D222 GP Mali Prolog-D62,- D513 Mali Prolog-Ploče i ŽC Vrgorac-Staševica-D513. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

ZAGREB - Promjenjivo oblačno povremeno kišom, u gorju i snijegom. Glavnina oborina očekuje se prijepodne u Posavini, Gorskom kotaru i Lici, a poslijepodne na Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a do sredine dana proširit će se i na srednji i južni. Najviša temperatura u većini krajeva ujutro ili prijepodne, u unutrašnjosti između 3 i 8, na Jadranu od 10 do 14 Celzijevih stupnjeva, a zatim se očekuje postupno zahlađenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙