FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednica estonskog parlamenta sljedećeg tjedna u Zagrebu

ZAGREB, 24. veljače 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primit će u ponedjeljak predsjednicu Parlamenta (Riigikogu) Republike Estonije Ene Ergma, koja u službeni posjet Hrvatskoj dolazi na poziv predsjednika hrvatskog parlamenta, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika Sabora.

Kako se očekuje, osim o bilateralnim političkim odnosima, koji su vrlo dobri i bez otvorenih pitanja, predsjednik Sabora Šprem i predsjednica estonskog parlamenta Ergma razgovarat će o tijeku procesa ratifikacije Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, daljnjem proširenju Unije i intenziviranju bilateralne suradnje u predstojećem razdoblju.

Estonija je kontinuirano pružala potporu ulasku Hrvatske u Europsku uniju kao i konkretnu pomoć u vidu prijenosa vlastitih znanja i iskustava, između ostalog i u okviru parlamentarne suradnje.

Moguća područja tješnje suradnje između Hrvatske i Estonije su gospodarstvo, informatičko-komunikacijske tehnologije, obrana, znanost i kulturna razmjena. Estonija tako nudi svoja iskustva u e–upravi koja je bila motor razvoja te zemlje, a zainteresirana je i za uključivanje Hrvatske u rad NATO cyber centra izvrsnosti za borbu protiv terorizma u Tallinnu. Robna razmjena Estonije i Hrvatske u 2011. godini iznosila je 8,4 milijuna eura, pri čemu izvoz čini 40,4 posto, a uvoz 59,6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙