FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Princeza i žabac" večeras premijerno u Trešnji

ZAGREB, 24. veljače 2012. (Hina) - U zagrebačkom kazalištu Trešnja večeras će premijerno biti izvedena predstava "Princeza i žabac" nastala po poznatoj priči braće Grimm o razmaženoj princezi kojoj kada izgubi svoju zlatnu loptu može pomoći samo ružna žaba u kojoj se zapravo krije prelijepi princ.

Predstava koju je adaptirala i režirala Nina Kleflin, poručuje da je prava ljepota ona unutarnja, a namijenjena je djeci od pet godina starosti nadalje.

Uz Neru Stipičević u ulozi princeze Isabell i Rakana Rushaidata u ulozi žapca-princa, u predstavi igraju Damir Klemenić i Daria Knez Rukavina, koji se pojavljuju u dvostrukoj ulozi princezinog i prinčevog oca, odnosno, majke, Višnja Babić koja glumi i princezinu baku i vješticu Grizeldu, te Tony Šestan.

Scenografiju potpisuje Osman Arslanagić, kostimografiju Marija Šarić Ban, autor glazbe je Matija Antolić, scenskog pokreta Damir Klemenić, a rekvizite je izradio i likovno obradio Zoran Branković.

Kazališna redateljica Nina Kleflin režirala je u brojnim hrvatskim i inozemnim kazalištima, a posebno se istaknula kao redateljica Kazališta slijepih. Za predstavu "Fantazija" Marijane Nole nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta 2008. za najbolje redateljsko ostvarenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙