FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 24. veljače

ZAGREB, 23. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 24. veljače.

BUDIMPEŠTA - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravit će u petak u službenom posjetu Mađarskoj i razgovarati s najvišim mađarskim dužnosnicima te s predstavnicima hrvatske zajednice u Mađarskoj. Šefica hrvatske diplomacije razgovarat će mađarskim ministrom vanjskih poslova Janosem Martonyijem, te s predsjednikom Palom Schmittom, a predviđen je i sastanak s potpredsjednikom mađarske vlade i ministrom pravosuđa i javne uprave Tiborom Navracsicsem. U mađarskom parlamentu ministrica Pusić također će se sastati s Matyasom Firtlom, predsjednikom Mađarsko-hrvatske skupine prijateljstva i zamjenikom predsjedavajućeg Odbora za europske poslove te članovima parlamentarne Mađarsko-hrvatske skupine prijateljstva. Na kraju službenog posjeta predviđen je susret ministrice Vesne Pusić s predstavnicima hrvatske zajednice u Mađarskoj - predsjednikom Hrvatske državne samouprave Mišom Heppom i predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj Josom Ostrogoncem.

BANJA LUKA - Predsjednici vlada iz država regije razgovarat će o inicijativi za pripremu i koordiniranje aktivnosti na sprečavanju posljedica snježnog nevremena, a posebice očekivanih poplava. Iz vlade Republike Srpske čiji je predsjednik Aleksandar Džombić potaknuo organiziranje ovog sastanka najavljeno je kako će na njemu sudjelovati i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić te predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda kao i premijeri Srbije Mirko Cvetković i Crne Gore Igor Lukšić. Hrvatsku će kao izaslanik premijera Zorana Milanovića zastupati ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

TUNIS - U Tunisu će se održati sastanak "Prijatelja Sirije", država koje žele međunarodni dogovor o tome kako postići završetak nasilja u Siriji. Tunis će posjetiti i američka državna tajnica Hillary Clinton.

Dežurni

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙