FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TDR zadržao vodeću ulogu na tržištu cigareta u BiH

SARAJEVO, 22. veljače 2012.(Hina) - Tvornica duhana Rovinj (TDR) u 2011. godini zadržala je vodeću ulogu na tržištu duhanskih prerađevina u Bosni i Hercegovini, a postojeći planovi koje ta tvrtka ima usmjereni su na očuvanje dostignute pozicije i osvajanje novih kupaca, izjavio je u srijedu u Sarajevu predsjednik uprave TDR-a Davor Tomašković.

Prema podacima koji su izneseni na konferenciji za novinstvo, TDR je prošle godine u BiH ostvario prihod veći od 32 milijuna eura i pojedinačno je najveći proizvođač cigareta zastupljenih na tržištu te države s 32,5 posto udjela u ukupnoj prodaji.

Tomašković je, međutim, potvrdio kako se i TDR kao i svi drugi proizvođači cigareta koji posluju u BiH suočavaju sa značajnim poteškoćama prouzročenim općom gospodarskom i financijskom krizom, ali i činjenicom da su posebne pristojbe koje se plaćaju na duhanske prerađevine veoma visoke.

TDR je stoga, da bi zadržao tržište i kupce u proteklom razdoblju, tek neznatno povisio cijene krajnjeg proizvoda u BiH.

U TDR-u predviđaju kako će trošarine na duhanske prerađevine u BiH još rasti kada ta zemlja svoju regulativu u ovom području počne usklađivati sa standardima koji vrijede u Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙