FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 21. veljače

ZAGREB, 21. veljače 2012. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak 21. veljače.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će sjednicu objedinjenom raspravom o paketu četiri zakonska prijedloga - zakonu o poreznoj upravi i o prestanku važenja zakona o financijskoj policiji te izmjenama zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma kao i izmjenama zakona o financijskom inspektoratu RH. Svi zakoni upućeni su u Sabor po hitnoj proceduri. Osnovni cilj prijedloga Zakona o poreznoj upravi je cjelovito, sustavno i transparentno uređivanje djelokruga i ustrojstva Porezne uprave radi osiguranja racionalizacije obavljanja poslova. U obrazloženju prijedloga zakona vezanog uz ukidanje financijske policije navodi se da je praćenjem primjene zakonskih propisa i učinkovitosti rada Financijske policije i drugih nadzornih službi u Ministarstvu financija: Porezne uprave, Financijskog inspektorata i Carinske uprave utvrđeno preklapanje nadležnosti nadzornih službi i neusklađenost obavljanja nadzora od strane tih službi. Izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma predlaže se odrediti Ured za sprječavanje pranja novca kao ustrojstvenu jedinicu Ministarstva financija, kojom upravlja predstojnik Ureda. Izmjenama i dopunama Zakona o Financijskom inspektoratu predlaže se mijenjanje ustrojstva tog tijela koje će se, umjesto upravne organizacije u sastavu Ministarstva financija, definirati kao ustrojstvena jedinica. (12 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Bivšem predsjedniku uprave HEP-a Ivan Mravku i četvorici rukovoditelja tog javnog poduzeća na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje zbog zlouporabe položaja i ovlasti, to jest fiktivnog zapošljavanja povratnika iz Australije Rade Buljubašića kojemu su navodno nezakonito priskrbili više od 600 tisuća kuna, a HEP oštetili za oko 760 tisuća kuna (9 sati, Zrinjevac 5)

ZAGREB - "Što za djecu znači Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava", tema je stručnog skupa koji priređuje pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, Hrvatska odvjetnička komora (HOK) te Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež (10 sati, HOK, Koturaška 53). Skupu, kojim se želi upozoriti na obvezu primjene te konvencije koja je u Hrvatskoj na snazi od 1. kolovoza 2010., prethodit će konferencija za novinare pravobraniteljice Jelavić i predsjednika HOK-a Lea Andreisa. Govorit će o suradnji tih dviju institucija u području zaštite dječjih prava (9,30 sati).

ZAGREB - Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje predstavit će program "Izgradnja hrvatskog strukovnog jezika i otvaranje terminološke baze Struna za javnost (Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana materinskog jezika u Hrvatskoj matici iseljenika bit će predstavljena knjiga dr. Aleksandre Ščukanec "Njemačko-hrvatski jezični dodiri u Gradišću" o jeziku gradišćanskih Hrvata i utjecajima njemačkog jezika (12 sati, Trg Stjepana Radića 3).

ZAGREB - Povrat imovine i izgradnja na lokaciji srušene sinagoge u Praškoj ulici u Zagrebu, tema je konferencije za novinare Židovske općine Zagreb na kojoj će govoriti predsjednik prof. Ognjen Kraus (11 sati, Palmotićeva 16).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙