FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: muzej Domovinskog rata do sredine 2013.

RIJEKA, 20. veljače 2012. (Hina) - U dijelu riječkoga Pomorskoga i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja do sredine sljedeće godine trebao bi se otvoriti muzejski postav o Domovinskom ratu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji.

Županijska pročelnica za kulturu Jasna Blažević rekla je da će se u prvoj fazi urediti oko 100 četvornih metara, što bi se poslije trebalo proširiti. Građa za muzej Domovinskog rata se prikuplja, a konačni odabir provest će se uz potporu udruga branitelja početkom sljedeće godine.

Obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić najavio je da će se sjednice Županijske skupštine održavati u županijskoj ustanovi Pomorskoga i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, što će županiju, rekao je, stajati manje nego najam dvorane koji se dosad plaćao tvrtki Transadriji.

Na konferenciji je rečeno i da je za rad triju županijskih kulturnih ustanova - Pomorskoga i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Prirodoslovnog muzeja i ustanove "Ivan Matetić Ronjgov" ove godine osigurano 9,3 milijuna kuna te da su svi županijski domovi za starije osobe prošle godine poslovali pozitivno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙