FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IN2 dobila posao izrade Adresnog registra Kosova

ZAGREB, 20. veljače 2012. (Hina) - Hrvatska softverska tvrtka IN2 potpisala je međunarodni ugovor za izradu sustava Adresnog registra Kosova, izvijestili su danas iz te tvrtke ističući da je naručitelj posla Europska komisija.

IN2 je posao dobio putem međunarodnog natječaja sudjelujući u konzorciju s kosovskom tvrtkom Cacttus s kojom je već surađivao u izradi rješenja za financijski sektor, a vrijednost posla na razini konzorcija iznosi 265 tisuća eura, doznaje se iz IN2.

Dodaju da će u projektu sudjelovati sa svojom GIS ekspertizom te će u potpunosti biti odgovorni za GIS implementaciju projekta tj. njegov geoinformacijski dio.

Riječ je, kako napominju, o projektu službenog adresnog registra ulica s grafičkom komponentom, kakav ni u Hrvatskoj još ne postoji u takvom obliku, kao i da će sustav koji će izraditi biti dio Kosovskog katastra.

Rezultat ove informatizacije trebalo bi biti i smanjenje birokratskog aparata te povećanje kvalitete usluge državne uprave, dok bi u budućnosti temeljem tog sustava Kosovo trebalo dobiti i javni geoportal koji će građanima omogućiti 'real time' uvid u stanje katastra i pružiti usluga geokodiranja i inverznog geokodiranja tj. pretvaranje adrese u zemljopisne koordinate i obrnuto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙