FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruženje prijevoznika HGK protiv načina prosvjeda mljekara

ZAGREB, 17. veljače 2012. (Hina) - Grupacija teretnog prijevoza Udruženja cestovnog prometa Hrvatske gospodarske komore (HGK) nezadovoljna je načinom organiziranja prosvjeda dijela poljoprivrednih proizvođača mlijeka koji blokirajući javne ceste nanose štetu cestovnim prijevoznicima, priopćeno je iz tog udruženja.

Udruženje smatra nedopustivim da jedna gospodarska grana poput dijela poljoprivrednih proizvođača mlijeka, pokušava ostvariti svoja prava tako da nanosi izravnu štetu drugoj gospodarskoj grani - cestovnim prijevoznicima, blokirajući javne ceste i nanoseći štetu cjelokupnom gospodarstvu.

Cestovni prijevoznici upozoravaju da je takvim prosvjedom otežana i onemogućena doprema i otprema sirovina za proizvodnju, kao i potrepština građanima.

Cestovni prijevoznici, posebice oni u teretnom prijevozu, zbog prosvjeda trpe velike štete zbog kašnjenja u ispunjavanju ugovorenih prijevoza, stajanja u kolonama, prijeđenih dodatnih kilometara te nemogućnosti dolaska na odredišta, kaže se u priopćenju.

Voditelj Grupacije Dario Majić kaže da je poseban apsurd što se prosvjedi održavaju na javnim cestama koje su javno dobro, na kojima se ne može stjecati pravo vlasništva te smatra da su državne institucije koje upravljaju javnim cestama dužne omogućiti neometan i siguran promet te ukloniti oštećena i napuštena vozila, kao i druge stvari s javne ceste.

Grupacija poziva ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatka Komadinu da se osobno zauzme za rješenje problema na zadovoljstvo gospodarskih subjekata kojima cestovni prijevoznici obavljaju prijevoz, ali i građana kojima je nesmetano obavljanje cestovnog prijevoza preduvjet normalnog i neometanog življenja.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙