FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS traži hitno rješavanje problema u osječkoj Zračnoj luci

OSIJEK, 17. veljače 2012.(Hina) - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević zatražio je danas hitan sastanak s predstavnicima Ministarstva prometa na kojem bi trebalo naći rješenje za isplatu četiri zaostale plaće radnicima osječke Zračne luke, te osigurati sredstva za nastavak rada te tvrtke u većinskom državnom vlasništvu.

Matijašević je na konferenciji za novinare stanje u Zračnoj luci naveo kao jedan od dokaza da je hrvatsko društvo "miljama od pravednog i uređenog", jer radnici već četiri mjeseca nisu dobili plaću, a direktorica tvrtke je već dva mjeseca na bolovanju.

U okolnostima kad vlasnici - država, grad Osijek i Osječko-baranjska županija, ne vode brigu o svom vlasništvu, inzistiramo da se hitno održi sastanak u Ministarstvu prometa na kojem će se bez odlaganja riješiti pitanje kadrovskih imenovanja te pronaći sredstva da se, u što kraćem roku, isplate zaostale plaće, rekao je Matijašević.

Sindikat će učiniti sve kako bi se sastanak u Ministarstvu održao početkom idućeg tjedna, a inzistirat će na tome da Zračna luka nastavi poslovati jer najveći hrvatski gradovi trebaju imati zračne luke.

Glavni sindikalni povjerenik Ivan Moro kazao je kako su gradske i županijske vlasti stupile u kontakt s resornim Ministarstvom i počeli određene pregovore oko rješavanja problema, ali se to odvija sporo.

Ne mogu vjerovati da se za 44 radnika ne mogu pronaći sredstva za isplatu plaća, jer oni žive na rubu egzistencije, a od srpnja prošle godine nisu im plaćeni ni doprinosi, kazao je Moro. Ona smatra da "određeni ljudi mogu jako brzo riješiti probleme Zračne luke, ali pitanje je imaju li volje i sluha".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙