FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravka izvijestila o Jurčićevoj ostavci na mjesto predsjednika i člana NO

ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Podravka je danas poslijepodne priopćila da je Ljubo Jurčić izvijestio koprivničku tvrtku da je podnio ostavku Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) na funkciju predsjednika i člana Nadzornog odbora Podravke.

"Sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala, Zakona o trgovačkim društvima i Pravila Zagrebačke burze, obavještavamo vas da je Ljubo Jurčić, predsjednik Nadzornog odbora Podravke, u pisanom obliku obavijestio društvo Podravka da je s današnjim danom podnio ostavku Agenciji za upravljanje državnom imovinom na funkciju predsjednika i člana Nadzornog odbora Podravke", navode iz koprivničke prehrambene tvrtke u obavijesti objavljenoj i putem Zagrebačke burze.

Jurčić je najavio da će danas Agenciji predati ostavku na funkciju predsjednika Nadzornog odbora Podravke, o čemu je već obavijestio Vladu.

Pritom je opovrgnuo neke medijske napise da to čini zbog zbog razmimoilaženja u stavovima s gradonačelnikom Koprivnice Zvonimirom Mršićem koji se spominje kao budući predsjednik uprave koprivničke prehrambene tvrtke.

"Ja sam na ovu funkciju došao u krizna vremena, a kako je Podravka danas stabilizirana kompanija koja ostvaruje dobit i uvelike je prisutna na stranim tržištima, smatram da je moj posao obavljen. Prepuštam sada mlađim ljudima da preuzmu odgovornost za kompaniju", kazao je ranije Jurčić.

Jurčić je na čelo Nadzornog odbora Podravke došao u listopadu 2009. godine kada je Podravka bila u teškoj situaciji zbog afere Spice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙