FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović s veleposlanicima Njemačke i Rusije

ZAGREB, 14. veljače 2012. (Hina) - Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović primio je u utorak u odvojene posjete veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Bernda Fischera s njemačkim vojnim izaslanikom pukovnikom Horstom Ralfom Mayerom te veleposlanika Ruske Federacije Roberta Markarjana s ruskim vojnim izaslanikom brigadirom Vladimirom Čemišovom, priopćila je Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Veleposlanik Fischer čestitao je na imenovanju ministru Kotromanoviću zahvalivši Hrvatskoj na izvrsnoj suradnji koju s pripadnicima OS Njemačke ostvaruje u mirovnim operacijama u Afganistanu i na Kosovu.

Kotromanović je istaknuo da Hrvatska i Njemačka imaju izvrsne odnose na brojnim područjima. Govoreći o zajedničkom sudjelovanju u mirovnim operacijama ministar je naglasio hrvatsku predanost Savezu, te odlučnost u gradnji regionalne stabilnosti djelovanjem u regionalnim inicijativama poput A-5 inicijative.

Zahvalio je na svoj potpori koju je Njemačka pružala Hrvatskoj, još od borbe za neovisnost, a posebice na potpori pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji.

Na sastanku je ocijenjeno da vojno-tehničkom planu ima još prostora za suradnju dviju prijateljskih zemalja.

Veleposlanik Markarjan također je čestitao ministru na imenovanju poželjevši njemu i hrvatskoj vladi puno uspjeha u radu. Istaknuo je da Rusija smatra Hrvatsku prijateljskom zemljom s kojom razvija konstruktivne odnose i s kojom ima dobru bilateralnu suradnju.

Govoreći o suradnji na vojno-tehničkom planu, Kotromanović je rekao kako postoje mogućnosti njezina proširenja.

Markarjan je rekao da je naglasak hrvatsko-ruskih odnosa upravo na gospodarskoj suradnji, uz vrlo razvijenu političku suradnju, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙