FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokazao kraljici stražnjicu i opet bi

BRISBANE, 14. veljače 2012. (Hina/AFP) - Mladi Australac mora platiti globu veću od 750 australskih dolara (4600 kuna) jer je britanskoj kraljici u prigodi njezina posjeta u listopadu prošle godine pokazao golu stražnjicu, ali je u utorak na sudu rekao da bi opet to učinio.

Liamu Warrineru (22), barmenu u Sydneyju, sudilo se za remećenje javnog reda u prigodi posjeta Elizabete II. Australiji u jesen 2011. Mladić se pojavio na sudu u Brisbaneu, na zapadu Australije i priznao djelo. Sud mu je odredio novčanu kaznu od 750 australskih dolara.

Kada je kraljevska povorka s Elizabetom II. prolazila kroz Brisbane, prijestolnicu države Queenslanda, Liam Warriner je spustio hlače i trčao pedesetak metara uz kraljičinu pratnju na motociklima, podbočivši zastavu o stražnjicu, izvijestila je australska novinska agencija AAP.

Mladić je rekao policiji da je njegov čin politički prosvjed kojim želi pokazati prezir prema kraljici i elitama, pročitao je sudac tijekom postupka.

Po izlasku iz suda mladić je kazao da bi to opet učinio. "Svima koji misle da su nešto ili misle da pripadaju političkoj eliti, s veseljem ću pokazati svoju stražnjicu!", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙