FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dokapitalizacija moguće rješenje za povrat državne pomoći - čelnik RBI-ja

BEČ, 13. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Austrijska banka Raiffeisen Bank International (RBI) mogla bi prikupiti svježi kapital nakon što se poboljša stanje na tržištu i tako vratiti državnu pomoć, kazao je njezin čelnik u razgovoru za tjednik Profil.

Izjava Herberta Stepica potvrđuje stav RBI-ja da izdanje prava spada među moguća rješenja kojima bi banka mogla ojačati svoju bilancu i ispuniti stroge zahtjeve europskih regulatora o bankovnom kapitalu.

Stepic je kazao da europski propisi po kojima banke do sredine ove godine moraju podići minimalnu stopu adekvatnosti kapitala na devet posto sili gotovo sve banke u Europi da se u kratkom roku dokapitaliziraju, i to upravo u razdoblju u kojem je teško prikupiti novac na tržištima po razumnim uvjetima.

"Očekujem ipak da će se cijene uskoro normalizirati u odnosu na stvarnu vrijednost poduzeća. Moguća je opcija i povećanje kapitala, ovisno o tome kako će se razvijati stanje na tržištima. Zatim ćemo vratiti državnu pomoć", citira Profil njegove riječi.

Dodao je da ne zna kada bi se to moglo dogoditi.

Upitan na komentira Stepićeve riječi, jedan je glasnogovornik RBI-ja kazao da povećanje kapitala nije uvjet za bančin povrat državne pomoći i da ta dva pitanja nisu automatski povezana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙