FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 13. veljače 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Zimski uvjeti ukinuti su na D 3, staroj cesti kroz Gorski kotar, i na autocesti A 6 od čvora Bosiljevo 1 do Delnica, pa sada smiju voziti i kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama. Autocesta A 1 otvorena je za sav promet, a zbog mjestimičnog snijega na kolniku brzina je na nekim dionicama ograničena na 60 km/h. Za sav promet zatvorene su: D1 Gračac-Knin, D59 Kistanje-Bribirske Mostine, D218 Brotnja-Sučević, D425 Čeveljuša-Karamatići, D506 Dobroselo-Mazin. Samo za osobna vozila otvorene su na Jadranskoj magistrali (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, D25 Gospić-Karlobag i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac. Na Jadranskoj magistrali od Bakra do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama (I. skupina). Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zimski uvjeti i dalje traju na većini državnih cesta u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske te u Dalmaciji. Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema gužve. Trajekti i katamarani na riječkom području plove redovito, uključujući linije Brestova-Porozina, Valbiska-Merag i Prizna-Žigljen.

ZAGREB - U većini krajeva unutrašnjosti prijepodne pretežno oblačno, ponegdje uz slab snijeg. Sredinom dana i poslijepodne sa zapada djelomično razvedravanje. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka, na udare mjestimice i olujna bura tijekom dana u postupnom slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka od -8 do -3, na Jadranu uglavnom od 2 do 8 stupnjeva Celzijevih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙