FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosteliću pobjeda, ali i briga zbog koljena

ZAGREB/SOČI, 12. veljače 2012. (Hina) - Hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobijedio je u današnjoj superkombinaciji u ruskom Sočiju, te je tako osvojio mali kristalni globus u ovoj disciplini, te je povećao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Nažalost, neslužbeno se doznaje da Kostelić nakon utrke osjeća bolove u desnom koljenu, a sumnja se na ozljedu meniskusa. Na proglašenje pobjednika današnje superkombinacije Kostelić je došao lagano šepajući i uz zabrinuti izraz na licu. No, tek se treba utvrditi težina ozljede.

Drugi u današnjoj superkombinaciji bio je Švicarac Beat Feuz (+1,16), a treće mjesto osvojio je Francuz Thomas Mermillod Blondin (+1,77).

U spustu najbrži je bio Beat Feuz, a Kostelić je za njim zaostajao sekundu i 52 stotinke. No, u slalomu Kostelić je "pomeo" konkurenciju i po treći puta ove sezone slavio je u kombinaciji, čime je osvojio mali kristalni globus u ovoj disciplini.

Kosteliću je ovo 24. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a šesta ove sezone.

U Sočiju su nastupila još dva hrvatska predstavnika, Natko Zrnčić Dim osvojio je 12. mjesto (+3,12), a Dalibor Šamšal završio je na 28. poziciji (+10,76).

U ukupnom poretku vodi Kostelić sa 1043 bodova, slijedi ga Švicarac Beat Feuz sa 973, a treći je Austrijanac Marcel Hirscher sa 825 bodova.

Sljedeća postaja Svjetskog kupa je bugarsko skijalište Bansko, gdje će skijaši 18. i 19. veljače voziti veleslalom i slalom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙