FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosec: stečajni postupak u MTĆ Tvornici rublja po zakonu

ČAKOVEC, 10. veljače 2012. (Hina) - Stečajni upravitelj MTČ Tvornice rublja u stečaju Zlatko Kosec na današnjoj konferenciji za medije kazao je kako smatram da je stečajni postupak vodio sukladno zakonu i u najboljem interesu zaposlenih, vjerovnika i cjelokupne zajednice.

Kosec je sazvao konferenciju za novinare reagirajući na prošlotjedno obraćenje medijima Sindikata tekstila, obuće, kože i gume na kojem su bile iznesene optužbe na njegov račun za loše provođeni stečajni postupak u toj čakovečkoj tvornici.

Govoreći o stečaju MTČ Tvornice rublja, koji je počeo u listopadu 2009. godine, Kosec je naveo da je tada žiro-račun tvrtke bio u blokadi više od tisuću dana na iznos od 51 milijun kuna. Vjerovnicima se dugovalo 80 milijuna kuna, od čega najveći dio otpada na poreznu upravu.

Iako je od devet tvrtki koje su nastale nakon pretvorbe i privatizacije nekadašnjeg čakovečkog tekstilnog diva MTČ, njih čak šest završilo u stečaju, samo u Tvornici rublja nastavljena je proizvodnja, istaknuo je Kosec.

Smatra da tvrtka ima kvalitetnu robnu marku, koju se trebalo prodavati kroz maloprodajnu mrežu, ali da su se od strane dijela radnika forsirali lohn poslovi za inozemnog partnera. Ti poslovi po Kosecu su se pokazali kao najslabije plaćeni.

Iako su u stečaju uspjeli nastaviti proizvodnju čak 27 mjeseci, morao se smanjivati broj zaposlenih, kazao je Kosec kojeg ljuti što sindikat cijelo to vrijeme nije uputio ni jedan prosvjed niti izrazio neslaganje s poslovnim odlukama koje su, uostalom, zajedno donosili.

Po njemu su problemi počeli kada 1. veljače nisu obnovljeni jednomjesečni ugovori o radu s predsjednicom Odbora vjerovnika i Sindikata MTČ Tvornice rublja Jadrankom Sermek i kćerkom potpredsjednika TOKG-a Nenada Lečeka.

Kazao je da je odluka o prodaji imovine tvrtke u skladu sa stečajnim postupkom, a na prvoj dražbi koja je bila održana 27. siječnja ove godine nije bilo zainteresiranih. Druga javna dražba bit će održana 23. velječe ove godine

Nekretnine tvrtke, koje se nalaze u središtu Čakovca, procijenjene su na 33 milijun kuna, a strojna oprema na četiri milijuna kuna.

Kosec je poručio da stečajni postupak ima nekoliko mogućih scenarija te da je jedan od njih prodaja tvrtke nekome tko bi nastavio proizvodnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙