FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvaraju Dodig i Soeda

KOBE, 9. veljače 2012. (Hina) - Ždrijeb je odlučio kako će susret Japana i Hrvatske u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa tenisača u petak u Kobeu u pet sati po srednjoeuropskom vremenu otvoriti Go Soeda i Ivan Dodig. Nakon njih na igralište će Kei Nishikori i Ivo Karlović, što će reći da nije bilo iznenađenja u nominacijama koje su potpisali izbornici Željko Krajan s hrvatske i Eiji Takeuchi s japanske strane.

"Velikih želja nismo imali niti smo nešto preferirali. Prvi meč ionako neće donijeti konačnu odluku o pobjedniku susreta. Možda ovo nije ni loše, jer ako Ivan pobijedi u prvom meču bit će stvoren dodatni pritisak na Nishikorija. Sva očekivanja Japana su na njemu da će donijeti dva boda u pojedinačnim dvobojima. Stavio bih šanse 50-50, ali vjerujem da su naši igrači bolji i da Kei još nije spreman za pothvat da nosi ekipu. Ivo u petak i Ivan u nedjelju sigurno mu mogu stvoriti dosta problema", rekao je Krajan.

Ovo će biti drugi dvoboj Dodiga i Soede u mjesec dana, nakon što je početkom siječnja na ATP turniru u Chennaiju Japanac pobijedio sa 7-6 (6), 6-3. Upitan koliko je taj meč relevantan Dodig je odgovorio:

Ivu Karlovića čeka tenisač koji, može se reći, u posljednje vrijeme igra u životnoj formi. Ima tek 22 godine, ali je već sad najbolji japanski tenisač svih vremena, jer je posljednjih mjeseci nadmašio prethodnike. Trenutačno je 20. na svijetu, a nedavno je na Australian Openu igrao u četvrtfinalu.

Pred japanskim tenisačima, posebno Nishikorijem, su velika očekivanja. Ovo je prvi put od 1985. godine da je Japan u Svjetskoj skupini i prema informacijama iz Japanskog teniskog saveza sve ulaznice za susret su već prodane. Pobjednik će se plasirati u četvrtfinale, gdje će u travnju za suparnika imati boljeg iz susreta Njemačka – Argentina.

Sva tri dana program počinje u 13 sati po lokalnom vremenu (5 sati u Hrvatskoj).

RASPORED:

Petak: Go Soeda – Ivan Dodig, Kei Nishikori – Ivo Karlović.

Subota: Tatsuma Ito, Yuichi Sigita – Ivo Karlović, Lovro Zovko

Nedjelja: Kei Nishikori – Ivan Dodig, Go Soeda - Ivo Karlović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙