FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 9. veljače

ZAGREB, 8. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za četvrtak, 9. veljače:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (u 10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na otvorenom dijelu 7. sjednice, Vlada će raspravljati o nacrtima prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost, Zakona o porezu na dobit, Zakona o porezu na dohodak, Zakona o doprinosima, Zakona o Financijskom inspektoratu, Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, s nacrtima konačnih prijedloga ovih zakona. Vlada će, među ostalim, razmatrati i nacrte prijedloga zakona o Poreznoj upravi, o dopuni Stečajnog zakona, o Agenciji za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, o izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju te o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave, također s nacrtima konačnih prijedloga zakona. Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada će raspravljati o kadrovskim pitanjima. (Snimatelji i fotoreporteri trebaju doći do 9,45 sati).

ZAGREB - Predsjednik RH Ivo Josipović primit će izaslanstvo 130. brigade Hrvatske vojske Osijek (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića.

ZAGREB - Svečanim predstavljanjem obilježit će se službeni početak IPA 2008 projekta "Potpora provedbi Zakona o općem upravnom postupku" koji financira Europska unija (10 sati, Velika dvorana Centra za stručno osposobljavanje i usavršavanje službenika, Ministarstvo uprave, Maksimirska 63). Glavni cilj IPA 2008 projekta, vrijednog 1.601.000 eura, jest dati potporu Hrvatskoj u daljnjem jačanju pouzdane, otvorene i transparentne javne uprave usmjerene prema korisnicima. Projektne aktivnosti započele su u studenom 2011., a trajat će dvije godine. Prisutnima će se obratiti zamjenik ministra uprave Zoran Pičuljan, prvi savjetnik Delegacije EU u RH Luigi Barile, ravnatelj Zavoda za javnu upravu u Ministarstvu uprave Marko Kovačić i voditelj tima GAPA projekta Peter Kolfertz.

ZAGREB - Predstavljanje najnovije knjige Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata "Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990.-tih" Ante Nazora (19 sati, Dvorana Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskoga slova, Hrvatske bratske zajednice 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙