FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novouređeni prostor za osobe s intelektualnim teškoćama

ZAGREB, 7. veljače 2012. (Hina) - Crveni križ grada Zagreba u Susedgradu je danas otvorio novouređeni prostor za boravak osoba s intelektualnim teškoćama opremljen novim računalima, kuhinjom, prostorom za kreativne radionice te dvoranom za rekreaciju.

Za uređenje i opremanje zagrebački Crveni križ utrošio je oko 50.000 kuna, a prostor je u ime zagrebačkog gradonačelnika otvorila pomoćnica pročelnice za osobe s invaliditetom Marinka Bakula-Anđelić.

Program radnih aktivnosti i psihosocijalne rehabilitacije za osobe s intelektualnim teškoćama Crveni križ Zagreba, u suradnji sa zagrebačkim Centrom za rehabilitaciju, provodi od 1999. godine u svojim prostorima na pet lokacija - na području Centra, Črnomerca, Dubrave, Novog Zagreba i Susedgrada. Programom je ukupno obuhvaćeno oko 100 osoba s intelektualnim teškoćama od 21 godine i starije, a cilj je poboljšanje kvalitete njihova života i života njihovih obitelji, rekla je Ivanka Godić iz zagrebačkog Crvenog križa.

Program korisnicima osigurava poludnevni boravak, ručak, sudjelovanje u radnim aktivnostima i psihosocijalnoj rehabilitaciji, organizirano provođenje slobodnog vremena, rad s roditeljima i skrbnicima, izlete, sudjelovanje u sportskim i rekreacijskim aktivnostima i drugo.

Nakon uređenja prostora u Susedgradu u planu je i uređenje i opremanje prostora za boravak osoba s intelektualnim teškoćama te na ostale četiri lokacije u Zagrebu - na području Centra, Črnomerca, Dubrave i Novog Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙