Najavljujući festival i njegov program na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkoj slastičarnici Cookie Factory, direktorica Festivala Sanja Bančević Medenica naglasila je kako je to prva prilika da domaći vodeći čokoladari i njihovi kolege iz regije predstave svoje originalne recepture, okuse i umijeća.
Po tom umijeću oni ne zaostaju za vrhunskim europskim čokoladarima i pralinarima, a u to će se moći uvjeriti i publika koja posjeti Festival, dodala je.
Osim njihovog predstavljanja cilj festivala je i pokazati najnovije trendove u obradi i pripremi raznih čokoladnih i s njom tradicionalno povezanih proizvoda od pjenušaca i vina, preko kave i ruma do kozmetike.
Kao posebnu zanimljivost izdvojila je što će posjetitelji moći vidjeti proces izrade čokolade, umjetnici će izrađivati skulpture od čokolade koje će se potkraj festivala 'uništavati' u svojevrsnom natjecanju, bit će radionica za djecu i nutricionističkih predavanja o utjecaju čokolade na zdravlje te drugih atrakcija.
Uz dobar odaziv izlagača istaknula je i kako su festival odlično prihvatili i Grad Zagreb te njegova Turistička zajednica koji su i pokrovitelji.