FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi dan štrajka u zračnom prometu u Francuskoj

PARIZ, 7. veljače 2012. (Hina/AFP) - Kašnjenja i otkazivanja letova, posebno kompanije Air France, zabilježena su u utorak u francuskim zračnim lukama drugog dana štrajka koji je okupio sve sindikate zračnog prometa odlučne da se usprotive vladinu projektu koji još više suzuje pravo na štrajk

Air France je predvidio tijekom dana samo 50 posto letova na drugim linijama i oko 70 posto na srednjim i kratkim linijama, uključujući i svoje podružnice.

Početkom dana u pariškoj zračnoj luci Roissy-Charles-de-Gaulle devet kratkih, dugih ili srednjih letova francuske tvrtke otkazano je. Radi se o letovima za Milano, Alžir, Marseille i Sofiju.

Poremećaji se odnose i na druge kompanije poput niskobudžetnog easyJet-a, koji je morao otkazati nekoliko letova iz Francuske.

Vladin nacrt novoga zakona predviđa da se štrajkašima nametne obveza da se individualno izjasne 48 sati ranije. Nameće i da kompanije obavijeste o predviđanjima u prometu 24 sata unaprijed. Po sindikatima, taj će nacrt, usvojen u siječnju u skupštini, a koji treba biti razmotren 15. veljače u Senatu, de facto dovesti u pitanje pravo na štrajk.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙