FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: svakom beskućniku krov nad glavom

ZAGREB, 6. veljače 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u prenoćištu za beskućnike u Velikoj Kosnici istaknuo kako može jamčiti da će u ovo hladno vrijeme svakom beskućnika u Zagrebu biti osiguran "krov nad glavom i topli obrok".

Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna rekla je da Zagreb ima dobro organiziranu mrežu pružanja pomoći te da ju svatko može zatražiti i biti smješten bez obzira ima li za to potrebnu dokumentaciju. Sad nas ne zanimaju nikakvi "papiri", već ljudi, a papire ćemo rješavati kad prođu vremenske neprilike. Ako se ukaže potreba za hitnim smještajem, građani se mogu javiti na dežurne telefone Zavoda za socijalnu skrb u Gradu Zagrebu - 098/903-6393, 098/783-587, rekla je.

Caritas i samostani također svakodnevno primaju beskućnike na smještaj ili osiguravaju hranu ljudima u potrebi i svatko tko dođe bit će zbrinut, rekla je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije časna sestra Jelena Lončar.

Pomoćnik ravnatelja Crvenog križa Zagreb Zvonko Mlinar istaknuo je da je u prenoćištu u Velikoj Kosnici trenutno smješteno 137 korisnika, od kojih je 22 primljeno u zadnjih 48 sati. Na porti čeka još četiri korisnika, a najava centara za socijalnu skrb je oko 15 korisnika. Rekao je da za sve imaju mjesta i sve će zbrinuti, ali da izostaje reakcija nadležnog ministarstva jer nije problem u Zagrebu, već ih zovu iz Bjelovara, Krapine, Ivanca jer nemaju gdje smjestiti ljude.

Gradonačelnik Bandić je rekao da ukoliko se nekome ne osigura mjesto u prenoćištu, taj može spavati kod njega ili kod nekoga od njegovih pročelnika, koji su također s njim bili u prenoćištu u Velikoj Kosnici na konferenciji za novinare. Ustvrdio je kako je grad Zagreb zadnjih 12 godina izrastao u jedan od socijalno najodgovornijih gradova u Europi i poručio da će tako biti i u ovo najteže vrijeme.

V.d. ravnateljica Zavoda za socijalnu skrb u gradu Zagrebu Štefica Karačić rekla je da imaju dežurne stručnjake koji na dežurne mobitele primaju pozive policije i drugih koji imaju saznanja da je nekome hitno potrebno pružiti pomoć i zbrinuti ga pod topli krov. Rekla je kako također imaju dežurnog vozača koji s kolegama može doći po čovjeka kojemu je potreban smještaj. Zahvalila je mnogim sugrađanima koji su se telefonski javljali u želji da pruže pomoć onima koji su u potrebi, tople pokrivače i odjeću te ih pozvala da pomognu susjedima koji su siromašni, sami i bolesni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙