FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još troje umrlih u BiH od posljedica ledenog vala

SARAJEVO, 6. veljače 2012.(Hina) - Medicinske ustanove u Bosni i Hercegovini izvijestile su u ponedjeljak o tri smrtna slučaja koja su izravno ili neizravno povezana s jakim snježnim padalinama i niskim temperaturama u toj zemlji.

Starija žena umrla je u bolnici u Banjoj Luci, gdje je prevezena nakon što je pronađena pothlađena u blinizi svoje kuće, dok je na području Istočnog Sarajeva preminuo 84-godišnji muškarac koji je pao i smrtno se ozljedio čisteći snijeg.

Pripadnici gorske službe spašavanja potvrdili su kako su tijekom dana na Jahorini pronašli mrtvo 24-godišnjeg mladića, državljanina Slovenije.

Prijatelji koji su prijavili njegov nestanak izjavili su kako je on bio potpuno zdrav, no liječnici u domu zdravlja na Palama, kamo je tijelo dovezeno, sumnjaju kako je srmrt nastupila usljed zastoja srca.

Točan razlog smrti bit će utvrđen obukcijom.

U poslijepodnevnim satima, u cijeloj BiH ponovno je počeo padati gusti snijeg koji stvara nove poteškoće u prometu.

Cesta od Sarajeva prema Mostaru i dalje je u prekidu zbog visokih sniježnih nanosa, a zbog lavina koje su se obrušile na prugu ne mogu prometovati ni vlakovi prema Pločama.

Najteže stanje i dalje je u istočnom dijelu zemlje, gdje su desetci sela već tri dana u prometnoj izolaciji pa se u neka od njih hrana i lijekovi dostavljaju helikopterima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙