FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg i jak vjetar otežavaju promet

ZAGREB, 6. veljače 2012. (Hina) - Ukinuti su zimski uvjeti na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, te na staroj cesti kroz Gorski kotar od Rijeke do Delnica (D3), izvijestio je kasno popodne Hrvatski auto-klub.

Iz unutrašnjosti prema Rijeci sva vozila mogu voziti do čvora Delnice i dalje starom cestom do Rijeke (D3), i obrnuto.

Zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na snazi su na većini cesta u Lici, Hrvatskom primorju, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji i Gorskom kotaru. U većem dijelu zemlje moguća je poledica.

Trenutno nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Vozače se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i Maslenice-D50, D27 i D54), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (orkanski udari vjetra), Jadranska magistala na dionici Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena (D8), D1 Gračac-Knin, D59 Knin-Kistanje-Kapela, D218 Brotnja- Sučević, D506 Dobroselo- Mazin i D425 Čeveljuša- Karamatići.

Samo za osobna vozila otvorene su: D54 Maslenica- Zaton Obrovački, D25 Gospić-Karlobag i ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali od Bakra do Senja (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, a na pojedinim je na snazi zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Split-Vela Luka i Valbiska-Lopar.

Na riječkom području u prekidu su sve katamaranske linije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙