FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ceste na osječkom području prohodne, službe rade normalno

OSIJEK, 5. veljače 2012.(Hina) - Ceste na osječkome području, unatoč velikim količinama snijega, prohodne su, a gradska poduzeća i službe rade normalno, istaknuto je na današnjem sastanku osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala s predstavnicima gradskih poduzeća te drugih ustanova i poduzeća koji rade na poslovima zimskog održavanja.

Bubalo je izvijestio kako su do sada odrađeni svi prioritetni zadaci u čišćenju i održavanju, a od danas se kreće s čišćenjem nerazvrstanih cesta i ulica, koje nisu u prioritetima.

Izvijestio je kako gradsko komunalno poduzeće "Unikom" čisti 90 kilometara gradskih cesta i 75 kilometara pješačkih staza, a da će se s nekih mjesta morati odvoziti nagomilani snijeg, jer se idućih dana očekuje nastavak snježnih padalina.

Početak odvoza snijega očekuje se tijekom dana, s osječkim "Vodovodom" dogovoreno je da će se snijeg prebaciti u slivnike, koje će otvoriti ta tvrtka, a služba komunalnih redara danas će samo upozoravati, a od sutra i kažnjavati one koje ne budu očistili snijeg.

Šef stožera zimske službe osječkoga "Cestinga", koji održava 120 kilometara državnih i 196 kilometara županijskih cesta, Nikola Ercegovac kazao je kako je na osječkome području u protekla dva dana palo 38 centimetara snijega, ali da unatoč tome ni jedna cesta nije zatvorena niti neprohodna.

Temperature su se kretale od -8 do -12 stupnjeva, a sol je učinkovita do temperature od -5 stupnjeva, naša vozila rade neprekidno, i samo se izmjenjuju vozači, kazao je Ercegovac.

Direktor osječke ispostave Hrvatskih voda Zoran Đuroković kazao je kako se nastavljaju mjere redovite obrane od leda na Dravi u Osječko-baranjskoj županiji, uz dva jučer angažirana ledolomca osiguran je i treći, a danas će se krenuti tokom Drave uzvodno od Osijeka, kako se i tamo ne bi stvorile ledene barijere. S obzirom da se i dalje očekuju niske temperature, moguće je fomiranje ledostaja na većim površinama Drave, a idućih dana očekuje se i pojava leda na Dunavu. Tada situacija može biti nešto složenija, ali ne očekujemo ozbiljnije probleme, jer tada, temeljem međunarodnog sporazuma s Mađarskom, postoji mogućnost angažiranja mađarskih ledolomaca, kazao je Đuroković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙