FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene komunalnih usluga u Osijeku zasad ostaju iste

OSIJEK, 3. veljače 2012.(Hina) - Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je danas kako su financije gradskog sustava racionalizirane i stabilizirane, a moguće mjere države, koje bi rezultirale smanjivanjem gradskih poreznih prihoda, odrazit će se na subvencije gradskim tvrtkama.

Nakon sastanka s direktorima gradskih javnih poduzeća Bubalo je rekao da sve cijene komunalnih usluga "zasad ostaju iste", da će se u Gradskom prijevozu putnika (GPP) zbog povećanja PDV-a, poskupljenja goriva i drugih troškova razmotriti hoće li biti potrebno korigirati cijene, ali će se pričekati sa završnim izvješćem o poslovanju te tvrtke u prošloj godini.

Ako država poduzme poteze koji bi znatnije smanjili prihod grada od poreza na dohodak, to će se sigurno odraziti i na pojedine subvencije gradskim trgovačkim društvima, rekao je Bubalo. Ocijenio je da bi udio države u porezu na dohodak trebao biti manji jer će se to kompenzirati povećanjem PDV-a, a bilo bi loše ako bi se teret krize s države svalio na jedinice lokalne samouprave.

Dodao je kako danas u gradskom sustavu radi 229 ljudi manje nego 2009. godine te kako je zatražio dodatne racionalizacije poslovanje iako se došlo do razine gdje će daljnje uštede biti nešto teže provesti.

Direktor osječkoga Komunalnog poduzeća Unikoma Tomislav Glavaš rekao je kako je noćas oko dva sata počelo čišćenje ulica, pješačkih i biciklističkih staza od snijega. S obzirom na vrlo niske temperature, bačena sol u početku nije mogla djelovati, ali će se stanje tijekom dana normalizirati, dodao je Glavaš.

Direktor osječkoga Vodovoda Ljubomir Novoselić izvijestio je kako se zbog niskih temperatura jučer u gradu smrznulo 20 vodomjera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙