FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordan broj skupova očekuje se u subotu u Moskvi

ZAGREB/MOSKVA, 2. veljače 2012. (Hina) - Moskva bi ove subote mogla zabilježiti rekordan broj skupova i mimohoda čije je održavanje planirano za taj dan, a očekuje se da bi na njima moglo sudjelovati oko 75 tisuća ljudi, javljaju u četvrtak ruski mediji.

Oporba će organizirati mimohod "Za slobodne izbore", predviđen je skup potpore predsjedničkom kandidatu Vladimiru Putinu, Liberalno-demokratska stranka Rusije (LDPR) održat će svoj skup, a također će se održati skup "Za slobodne izbore, za demokraciju". Ti će skupovi biti na različitim lokacijama, ali bi trebali početi u isto vrijeme.

Organizatori mimohoda očekuju da će okupiti 30 do 50 tisuća ljudi, a organizatori skupa potpore Putinu nadaju se da će okupiti još i više sudionika.

S obzirom da se u subotu u Moskvi očekuje jako hladno vrijeme s temperaturom oko minus 18 stupnjeva Celzijusa, čelnik ruske sanitarne službe Genadij Onišenko preporučio je Moskovljanima da se toplu odjenu ako misle sudjelovati u mimohodu ili nekom od skupova.

"Ja kategorički zabranjujem da se ide na skup... u toj odjeći u kojoj hodate. Nađite bakine čizme, bunde od ovčje kože koje moljci još nisu pojeli i koje su 80-ih godina bile znak velikog bogatstva i idite na miting na koji želite", rekao je Onišenko.

Ruski patrijarh Kiril rekao je u srijedu u svojoj propovijedi da pravi vjernici "ne idu na demonstracije" nego se mole za narod u tišini crkve ili svom domu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙