FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska se nada rezoluciji o Siriji do idućeg tjedna

PARIZ, 1. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Francuska se nada da članice Vijeća sigurnosti UN-a mogu oblikovati kompromisnu rezoluciju o sirijskoj krizi do idućeg tjedna, izjavio je u srijedu u Parizu francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe.

Francuska gura na usvajanje rezoluciju u kojoj se osuđuje obračunavanje vlade u Damasku s prosvjednicima i podržava mirovni plan Arapske lige za Siriju. Međutim, Rusija je zaprijetila da će iskoristiti svoje pravo veta kako bi blokirala svaku rezoluciju koju bude smatrala neprihvatljivom.

Juppe je izjavio da su zapadne sile isključile mogućnost vojne intervencije. "Pokušavamao približiti stajališta i nadamo se da će tijekom idućeg tjedna biti moguće dobiti tekst (rezolucije) Vijeća sigurnosti kojim bi... izbjegli veto", rekao je Juppe.

Arapski ministri vanjskih poslova vjerojatno će se sastati 11. veljače, barem tjedna dana kasnije nego što su prvotno planirali, kako bi razmotrili krizu u Siriji, izjavio je jedan arapski diplomat u srijedu. Ta će im odgoda donijeti više vremena da vide hoće li svjetske sile poduprijeti mirovni plan Arapske lige za Siriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙