FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dioki: intenzivne aktivnosti na provedbi plana restrukturiranja i pokretanju proizvodnje

ZAGREB, 1. veljače 2012. (Hina) - Dioki je danas putem Zagrebačke burze potvrdio da su u tijeku intenzivne aktivnosti na provedbi plana restrukturiranja i pregovori oko deblokade poslovnih računa proizvodnih društava Dioki grupe te pokretanja proizvodnje na lokacijama Zagreb i Omišalj.

"Slijedom jučerašnjeg prosvjeda zaposlenika društva Dioki d.d. i sastanaka održanih u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Ministarstvu gospodarstva obaviješteni smo o sadržaju razgovora vođenih na temu deblokade poslovnih računa društva, pokretanja proizvodnje te ubrzavanja procesa restrukturiranja Dioki grupe", navode iz Diokija u odgovoru na upit Zagrebačke burze nakon jučerašnjih medijskih objava da je dogovorena deblokada Diokija i početak proizvodnje.

Iz Diokija napominju kako je to u skladu je s već ranije komuniciranim aktivnostima na realizaciji plana cjelovitog financijskog i vlasničkog restrukturiranja, a o čemu su i ranije izvijestili Burzu.

Najavljuju da će investicijsku javnost redovito izvještavati o svim događajima i aktivnostima od važnosti za njegovo poslovanje, i to u trenutku kada one postanu materijalna činjenica u vidu relevantnih i obvezujućih odluka, radnji, dokumenata i dogovora.

Dvjestotinjak radnika Diokija jučer je prosvjedovalo na Trgu bana Josipa Jelačića i ispred Ministarstva gospodarstva tražeći 'skidanje' blokade i pokretanje proizvodnje u toj kompaniji, koja je prekinuta već više od šest mjeseci.

Prosvjed je prekinut nakon što su predstavnici Stožera za obranu Diokija izvijestili da je u razgovorima s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem i zamjenicom ministra gospodarstva Tamarom Obradović Mazal dogovorena deblokadu računa i pokretanje proizvodnje u Diokiju, vlasničko restrukturiranje po hitnom postupku te isplatu zaostalih plaća nakon pokretanja proizvodnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙