FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blanka Vlašić operirana

GOTHEBORG, 31. siječnja 2012. (Hina) - Na skočnom zglobu i kosti pete lijevog odraznog stopala Blanke Vlašić danas poslijepodne je u klinici u Gotheborgu obavljen artoskopski zahvat koji je trajao od 13,30 do 16 sati.

Zahvatom je odstranjena izraslina koja je ometala rad ahilove tetive te komadić hrskavice u skočnom zglobu odrazne, lijeve noge. Prema informacijama koje su objavljene na internetskoj stranici najbolje hrvatske športašice "sam artoskopski ulaz u krizna područja ponudio je znatno goru sliku nego li je pokazala magnetna rezonanca. Liječnici su očistili kritična područja i sve je proteklo na zadovoljavajući način, a utvrđeno je i deset postotno oštećenje ahilove tetive".

Nekoliko minuta nakon zahvata Blanka Vlašić se probudila iz potpune anestezije i tijekom večeri će biti puštena da prenoći u hotelu, a sutra je zakazan kontrolni pregled.

Ako sve bude teklo po planu dr. Swarda, koji je uz asistenciju profesora Jon Karlssona napravio artroskopski zahvat, Blanka bi se u petak, 2. veljače, trebala vratiti u Split.

Po mišljenju iskusnog liječničkog tima, koji je obavio puno sličnih zahvata na mnogim vrhunskim športašima koji su imali slične tegobe, Blanka bi se maksimalnom trenažnom procesu mogla vratiti sredinom ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙