FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed u Dalju zbog ukidanja željezničke veze

DALJ,31. siječnja, 2012.(Hina) - Na željezničkom kolodvoru u Dalju danas su učenici, studenti, roditelji, radnici i mještani Dalja, Erduta i Bijeloga Brda prosvjedovali zbog ukidanja željezničke veze između tih mjesta i Osijeka u 15,35 i 16,42 sata.

Prosvjed je poduprla i erdutska općina čiji je načelnik Jugoslav Vesić izjavio da ukidanje tih veza od početka prosinca prošle godine izaziva velike teškoće za 90 učenika srednjih škola, 15 studenata i 30-ak radnika. Istaknuo je kako ukidanjem tih veza učenici iz Dalja, Erduta i Bijeloga Brda koji se školuju u Osijeku, primjerice, ako ne stignu na vlak koji iz Osijeka polazi u 13,30 sati, moraju čekati sljedeći koji u Erdut polazi tek u 19,45 sati. Većina učenika, rekao je, mora tražiti da ih se pusti sa zadnjeg sata. Puna cijena autobusne karte za učenike i studente na mjesec stoji 860 kuna i "autobusni prijevoz je nezamisliv za sve obitelji, posebice one koje imaju dva školarca ili studenta, bez obzira na to što erdutska općina subvencionira autobusne mjesečne karte i one iznose 550 kuna", rekao je Vesić. Dodao je da općina učenicima srednjih škola potpuno financira mjesečne karte za željeznički prijevoz, a studentima ih subvencionira s 50 posto.

Zbog svih problema izazvanih ukidanjem vlakova Osijek-Dalj-Bijelo Brdo-Erdut, na današnjem prosvjednom skupu u Dalju učenici, studenti, roditelji i mnogi mještani te članovi erdutske općine donijeli su zaključke sa zahtjevima koje će poslati mjerodavnim tijelima. Načelnik Vesić istaknuo je kako će zatražiti da ih primi i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina.

Današnji prosvjed poduprli su i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava tih mjesta te su pred željeznički kolodvor u Dalju dovezli vatrogasna vozila i uključili sirene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙