FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeni 4. dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

KRIŽEVCI, 29. siječnja 2012. (Hina) - Molitvenim, književnim i glazbenim programom posvećenim sv. Marku Križevčaninu, misnim slavljem koje je predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak te predstavljanjem stripa „Sveti Marko Križevčanin“ autora Hrvoja i Martina Plešea, u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane danas su završeni su 4. dani hrvatskih svetaca i blaženika, priopćili su organizatori, Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ i dvije križevačke župe, svete Ane te Blažene Djevice Marije Žalosne i svetog Marka Križevčanina.

„Ako se čovjek 'oslobodi' Boga, zarobi se sam u sebe pa nerijetko postaje žrtvom zla,“ rekao je biskup Huzjak u propovijedi, ističući da nije dobro kada roditelji dopuste da se djeca vjerski odrede tek kad odrastu. „Ne možemo dopuštati da se stvari događaju same po sebi, da se djeca odgajaju u nekom čudnom ateističkom i agnostičkom društvu“, poručio je.

Osvrnuo se na aktualni govor o embrijima, rekavši da se pod krinkom znanosti može nametnuti slika čovjeka koja nema veze s Bogom te svakakvi zakoni. „Čovjek može izgrađivati svetost i tako što će se boriti za pobjedu života i bogočovještva Isusa Krista, zato se nemojmo bojati biti sveti,“ poručio je među ostalim biskup Huzjak istaknuvši da bismo rado čuli i da su nam političari uzori, sveti ljudi.

Nakon misnoga slavlja, kojemu su nazočili i koprivničko -križevački župan Darko Koren, križevački gradonačelnik Branko Hrg i dr., predstavljen je strip „Sveti Marko Križevčanin“ čiji su autori Martin i Hrvoje Pleše, učenici osnovne škole Ljudevita Modeca, kaže se među ostalim u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙